Het inruilprogramma van Samsung is momenteel een puinhoop!

Het inruilprogramma van Samsung is momenteel een puinhoop!

Samsung wordt beschouwd als een gigant in de elektronica-industrie en heeft het grootste marktaandeel in de smartphone-industrie. In het eerste kwartaal hadden Samsung Inruilentelefoons maar liefst 20,5% marktaandeel, gevolgd door Apple met 14,1%. In feite heeft Samsung in het vierde kwartaal 70,4 miljoen eenheden verzonden. Deze statistieken tonen duidelijk de marktdominantie en het monopolie van Samsung-smartphones op de markt.

 

Samsung is niet de eerste die in opspraak komt met zijn ‘telefoonbom’-model, de Samsung Galaxy, die berucht is vanwege explosies en branden. Samsung heeft zelf bevestigd dat dit te wijten zou kunnen zijn aan een defecte batterij. Nu de zaken achter de rug lijken te zijn, wordt het “inruil”-aanbod van Samsung deze keer door veel klanten belachelijk gemaakt, meestal gericht op de nieuwste Galaxy S10-handsets.

Het inruilaanbod was helemaal niet ingewikkeld. Selecteer het nieuwe apparaat dat je wilt kopen, vermeld het apparaat dat je wilt inruilen en je inruilbedrag wordt bijgeschreven op de verkoop van je oude telefoon op basis van geschiktheidscriteria.

Ze hebben inruilwaarden beloofd tot $ 550 voor degenen die op de markt zijn voor de nieuwe Galaxy S10, maar de handset die je krijgt, moet in werkende staat zijn en aangezet kunnen worden. Ook als er een barst is, wordt de handset uitgesloten van de kwalificatiecriteria. Consumenten moeten de handset terugzetten naar de fabrieksinstellingen en naar Samsung verzenden.
Helaas ging het niet zoals bedoeld en al snel begon de koper juridische stappen te ondernemen en het Better Business Bureau te benaderen voor een klacht. Enkele van de klachten zijn onder meer dat Samsung niet de juiste handset identificeert die aan hen is gegeven en in plaats daarvan de eer geeft aan een lager model. Een probleem met de handset geïdentificeerd waardoor het niet in aanmerking kwam voor een inruilaanbieding, maar een dergelijk probleem bestond vóór verzending niet per koper, en andere soortgelijke problemen die ertoe leidden dat de inruilaanbieding werd afgewezen.
Kopers maakten duidelijk dat ze veel beter af waren met een inruilprogramma voor vervoerders, waar ze eerder een beter bod zouden krijgen. In dit geval heeft de koper de telefoon “in goede staat” verzonden, maar geen tegoed ontvangen voor de omruiling, en in feite heeft de koper nog steeds geen bevestiging ontvangen dat de telefoon is ontvangen.

Consumenten klaagden dat hun inruilverzoek werd afgewezen terwijl het apparaat zowel van binnen als van buiten in perfecte staat verkeerde. In zo’n geval verwachtte de klant dat als het bedrijf voldeed aan de criteria om in aanmerking te komen voor een telefonische vergadering, maar enkele kleine problemen had, ze dit ronduit zouden afwijzen en hen wat krediet zouden geven in plaats van een maand of langer nodig te hebben om op het probleem te reageren. Helemaal teleurgesteld in de koper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *