Ingrediënten om te vermijden bij het kopen van make-upproducten

Ingrediënten om te vermijden bij het kopen van make-upproducten

 

Heb je ooit de ingrediënten gecontroleerd van de cosmetica die je koopt? Wist je dat je huid giftige chemicaliën opneemt als je schoonheids- en huidverzorgingsproducten gebruikt?

Zo niet, lees dan dit artikel en krijg de kans om meer te weten te komen over ingrediënten die je moet vermijden bij het aanbrengen van make-up om een gezonde, frisse, heldere en stralende huid te behouden!

Bij het kiezen van een cosmetisch product is het belangrijk om alle essentiële informatie op het product te lezen en ervoor te zorgen dat het geen schadelijke ingrediënten bevat die echt schadelijk kunnen zijn voor het lichaam en gemakkelijk door de huid worden opgenomen, waardoor celbeschadiging en kanker kunnen ontstaan in het lichaam. Ook kun je niet alle ingrediënten make-up kopen, dus het is belangrijk om ingrediënten te kiezen die je huid niet beschadigen en bijwerkingen of bijwerkingen veroorzaken.

Hier zijn de ingrediënten die u wilt vermijden bij het winkelen voor cosmetica.

parabenen

Het is een veel gebruikt conserveermiddel om de groei van bacteriën, schimmels en gisten in cosmetische producten te voorkomen. Ze kunnen een rol spelen bij het veroorzaken van borstkanker en andere schadelijke allergische reacties zoals huiduitslag. Het is te vinden in verschillende vormen, zoals methyl, ethyl, butyl, propyl, enz. Het is te vinden in veel make-upproducten, shampoos, parfums, deodorants en een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals gerst, wortelen, uien en aardbeien .

ftalaten

Het is een groep chemicaliën die in duizenden producten wordt gebruikt om kunststoffen veerkrachtiger en flexibeler te maken. De meest voorkomende ftalaten die worden gebruikt in cosmetica en dagelijkse huidverzorgingsproducten zijn:

Dibutylftalaat: gevonden in nagellak
Diethylftalaat: Gevonden in parfums en lotions.
en dimethylftalaat: Gevonden in haarlak.

Het kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder nier-/leverbeschadiging, borstkanker, geboorteafwijkingen, verminderd aantal zaadcellen, geboorteafwijkingen bij mannen en vrouwen en voortijdige borstontwikkeling bij zowel meisjes als jongens.

Triclosan

Het is een antibacteriële chemische stof die voorkomt in deodorants, zeep, toiletpapier, reinigingsmiddelen, anti-transpiranten, parfums en tandpasta. Het staat bekend als een hormoonontregelaar en irriterend voor de huid. Beide ingrediënten zijn schuimboosters die huid-/oogirritatie en contactdermatitis veroorzaken. Ze staan ook bekend als emulgatoren en worden vaak aangetroffen in shampoos, zeep, lotions, crèmes en andere cosmetische producten. Het wordt ook gebruikt als pH-regelaar omdat het de zuurgraad van ingrediënten helpt neutraliseren. Ze kunnen veel problemen met de huid, maag, lever en nieren veroorzaken. Het kan ook veel allergische reacties, oogproblemen, droog haar en droge huid, huidirritatie en meer veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *