Is het legaal om medicijnen op recept te kopen bij online apotheken?

Is het legaal om medicijnen op recept te kopen bij online apotheken?

Je hebt misschien gehoord van steekoperaties die online apotheken sluiten. Betekent dit dat alle online apotheken illegaal zijn? Nee, dat betekent helemaal niet. Het betekent dat u voorzorgsmaatregelen moet nemen bij het gebruik van een online apotheek om ervoor te zorgen dat u de wet niet overtreedt.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de online apotheek die u gebruikt daadwerkelijk een licentie heeft en niet alleen op hun woord gelooft. U kunt controleren op licenties via de National Association of Boards of Pharmacy. Een apotheek met een licentie zal het zegel van de organisatie op hun website weergeven, maar nogmaals, geloof de sites er niet op. Neem rechtstreeks contact op met het licentiebureau. U kunt dit online doen. Controleer ook op Verified Internet Pharmacy Practice Sites of VIPPS.

Ontvang alleen recepten die door uw arts aan u zijn verstrekt – niet een online arts of een arts die door de online apotheek wordt verstrekt. Geen enkele andere arts kent uw gezondheidstoestand, of welke andere Diflucan kopen medicijnen u gebruikt. De online apotheek moet een erkende, geregistreerde apotheker in dienst hebben en u moet deze apotheker kunnen bellen en rechtstreeks met hem of haar kunnen spreken. Lukt dit niet, kies dan een andere apotheek.

Als u een website tegenkomt die beweert dat deze u medicijnen kan voorschrijven – of een recept voor dergelijke medicijnen, moet u er rekening mee houden dat dit hoogstwaarschijnlijk een onwettige site is en dat deze opereert buiten de Amerikaanse wetgeving. Bovendien, als u de site gebruikt, overtreedt u ook de wet en kunt u hiervoor worden gearresteerd, beboet of gevangengezet.

Als u uw medicatie krijgt, neem dan de tijd om alles te onderzoeken voordat u de medicatie inneemt. Is het pakket goed gesloten? Staat uw naam op de verpakking en het medicijnflesje? Kloppen de naam van het medicijn en de dosering, evenals de gebruiksaanwijzing van het medicijn? Staat er een vervaldatum vermeld? Is er gedrukte informatie bij de medicatie, voor waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen? Gebruik internet en zoek de medicatie op die aan u is voorgeschreven op de website van de medicijnfabrikant. Komt de pil overeen met de afbeelding van de pil op de website?

Als u vragen of opmerkingen heeft over geneesmiddelen die op recept zijn besteld bij een online apotheek, breng de medicatie dan ter verduidelijking naar uw arts of een plaatselijke apotheker voordat u het inneemt. Het is altijd beter om te voorzichtig te zijn dan spijt te hebben dat je niet voorzichtig genoeg bent geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *