Niet-toxische ongediertebestrijding voor uw huis en tuin

 

Pesticiden zijn giftig en hoewel ze vaak effectief zijn tegen ongedierte, kunnen ze gevaarlijk zijn voor uw gezin en huisdieren. Buiten kunnen gespoten pesticiden op een briesje meedrijven en uw moestuin of de tuin van uw buren afstoffen. Binnen kunnen pesticiden in de lucht blijven hangen, waardoor het gezin wordt blootgesteld aan schadelijke chemicaliën. Om deze redenen wenden veel mensen zich tot niet-toxische ongediertebestrijdingsmethoden.

Preventie is de beste manier om ongedierte te bestrijden, maar er zijn momenten waarop zelfs de meest grondige preventieve maatregelen u niet zullen redden van indringers.

Preventieve methoden voor ongediertebestrijding

Sanitaire voorzieningen:

Zoals ze zeggen, staat reinheid naast godsvrucht. En het houdt ook ongedierte buiten. Je huis schoonhouden is de meest effectieve methode om ongedierte te bestrijden. Als je geen eten of vuile vaat in huis laat rondslingeren, worden dieren en insecten niet aangetrokken door de geur. Regelmatig vegen en stofzuigen. Onthoud, om kopen lieveheersbeestjes alleen omdat je geen kruimels kunt zien, wil nog niet zeggen dat ze niet bestaan. Reinig minstens één keer per jaar de binnenkant van voorraadkasten en kasten, onder en rond het fornuis en de koelkast.

Schermen:

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar horren op deuren en ramen zijn een eenvoudige en relatief goedkope manier om insecten buiten de deur te houden. Ook zorgen schermen op kruipruimtes ervoor dat knaagdieren geen gemakkelijke toegangsroutes naar het huis krijgen.

Breeuwen:

Door scheuren in uw huis af te dichten, kunt u plaatsen voor insecten om zich te verstoppen en te nestelen minimaliseren. Richt je op badkamers en de keuken, vooral op deuren en ramen.

Niet-toxische ongediertebestrijdingsproducten

Vallen:

Er zijn veel soorten vallen beschikbaar die gericht zijn op veel soorten ongedierte. Enkele voorbeelden zijn kleverige vallen voor kakkerlakken, lijmplaten voor muizen, vliegenpapier, insectenzappers en vallen speciaal voor ratten, gophers of mollen. Je kunt vallen meestal ophalen bij je plaatselijke Home and Garden-winkel.

feromonen:

Feromonen, in wezen insectengeurhormonen, kunnen als aas in vallen worden gebruikt. Door de geur van het vrouwelijke insect af te geven, kunnen feromonen worden gebruikt om mannetjes in een val te lokken, waar ze worden gevangen in kleverige lijm. Insecten worden alleen aangetrokken door feromonen die door hun soort worden uitgestoten, dus je moet precies weten wat voor soort insecten je probeert te elimineren en dienovereenkomstig plannen.

Biologische controle:

Biologische bestrijding wordt vaker toegepast in de landbouw maar kan soms ook in huis- en tuinsituaties worden toegepast. Het betekent het gebruik van gewenste organismen om ongewenste organismen te elimineren. Zo kan het planten van bepaalde planten in je tuin bepaalde plagen afschrikken. Groene munt stoot bijvoorbeeld mieren af. Knoflook stoot Japanse kevers af. Binnenshuis eten spinnen fruitvliegjes en huisvliegen, dus het kan de moeite waard zijn om wat van die webben rond te laten.

insectenwerende middelen:

Er zijn niet-toxische insectenwerende middelen beschikbaar voor ongediertebestrijding. Muggenwerende middelen zijn het populairst, maar als je rondkijkt, kun je insectenwerende middelen vinden die zich op ander ongedierte richten. Sommige kruiden, zoals eucalyptus en alsem, staan erom bekend dieren en insecten af te weren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *